Won't pass emissions.

Lincoln Mark VIII

  1. Maticus

    Maticus New LVC Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2019
    Location:
    CT
    HI everone.
    I have a solid 97 Mark VIII LSC with 111,500 miles on it.
    I bought it with 102,500. I took it to emissions over a year ago
    and they said 'NOT I/M ready'.
    Sooooooo, about a year later this past month, I used my scan tool and its still not ready for emissions.
    List many incompletes such as : not catalyst monitor ready, EGR incomplete, o2 sensor incomplete. Evap inc.. Those are the ones off my head but most were not ready and I am sure i missed a few here to report. . I have no codes stored. Just never I/M ready.
    any ideas?
     
  2. HopefulAcres

    HopefulAcres LVC Member

    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 26, 2019
    Location:
    New Mexico
    I am curious myself because I am having these problems come up now.
     
  3. joegr

    joegr Dedicated LVC Member

    Messages:
    19,603
    Likes Received:
    1,433
    Joined:
    Dec 10, 2005
    Location:
    Gulfport
    Monitors reset to incomplete every time you disconnect the battery and every time you clear any DTCs.
     
  4. Maticus

    Maticus New LVC Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2019
    Location:
    CT
    That was over 10,000 miles ago. Should be ready by now.
     
  5. Walter B.

    Walter B. LVC Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 30, 2011
    Location:
    Philadelphia
    Take to a shop with a professional level scan tool. Let them do a scan.
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.