1995 Lincoln mark viii voltage problems

Lincoln Mark VIII

  1. Mike jones

    Mike jones New LVC Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 1, 2019
    Location:
    70123
    Help please! 95 mark keeps dropping voltage all the way down to 9.82 as it warms up. Something seems to be seriously pulling it down fast. Will read around 14 volts when first start car but after about 2 min the voltage starts to drop fast. 3 new alternator attempts and they all do the same. New battery also. Any ideas my Lincoln family? Thanks in advance!
     
  2. germansheperd

    germansheperd Active LVC Member

    Messages:
    161
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jun 1, 2016
    Location:
    Wooster, Ohio
    What brand alternator? Usually charging issues with these cars are almost always an alternator.
     
  3. Mike jones

    Mike jones New LVC Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 1, 2019
    Location:
    70123
    Purchased at oriellys. 120 amp
     
  4. germansheperd

    germansheperd Active LVC Member

    Messages:
    161
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jun 1, 2016
    Location:
    Wooster, Ohio
    That honestly may be the issue. See if you can return and get a Motorcraft.
     
    • Like Like x 1
    • SabreMK8

      SabreMK8 New LVC Member

      Messages:
      1
      Likes Received:
      0
      Joined:
      Aug 17, 2019
      Location:
      Battle Creek, MI
      Any issues with your command center? I was doing some work behind the dash on mine once, didn't get it finished before having to drive it to wor . Just because I had the command center unplugged it wasn't charging.
       
    • 91 LSC SE

      91 LSC SE Dedicated LVC Member

      Messages:
      518
      Likes Received:
      17
      Joined:
      Sep 25, 2008
      Location:
      Canada
      That is interesting. What would hte command center have to do with charging? IS there something in systems check area that takes the voltage before going to the battery?
       
    • bjlmk8

      bjlmk8 LVC Member

      Messages:
      11
      Likes Received:
      0
      Joined:
      Dec 31, 2004
      Location:
      Bossier city LA
      Let my 95 mark VIII sit for 3 months recently.
      Went to drive it last week and command/message center is no longer working. Only issue was a dead battery. All fuses checked an ok, no other apparent issues. I can hear the command beep when I press the different command keys, but nothing on the screen.
       

    Share This Page

    1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
      By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.