Abs

Kevin O'Connell

Well-Known LVC Member
Joined
Dec 29, 2006
Messages
489
Reaction score
1
Location
Pittsburg
Took the mark to the local Ford dealer for an anti-lock brake light on today. The traction control turns on and off by itself too.
They don't have the 60 pin connector and tool to troubleshoot the problem- its obsolete and so are the parts to fix the system even if the tool was avaiable. HELP!
 

XLRVIII

Dedicated LVC Member
Joined
Mar 22, 2004
Messages
5,961
Reaction score
0
Location
Houston
You probably have a dirty ABS wheel sensor, that's usually one of the common issues.

Do yourself and those that would try to help you a favor and put your year model in your sig file, since you dont mention what year car your working on in your post. HAHA

Are you working on a 94 mark 8 or a 49 cosmos?
I had to dig all the way back to new years eve 2006 to find out..

http://www.lincolnvscadillac.com/showthread.php?t=28703
(grins)


If it were me, I'd inspect and clean all the abs wheel sensors first.
A good can or two of brake kleen might solve the problem.
 

Kerrigan

Active LVC Member
Joined
Dec 31, 2011
Messages
69
Reaction score
0
Location
Portland
Are brake shops able to deal with the ABS system on the 1997 Mark VIII?
 

American Air-1

Well-Known LVC Member
Joined
Mar 12, 2005
Messages
378
Reaction score
2
Location
Del Rio
I sold a guy the very adapter you need. I put in an email to the guy to see if he would be willing to lend it out or sell it. I'll let you know if it turns out.
 

Kerrigan

Active LVC Member
Joined
Dec 31, 2011
Messages
69
Reaction score
0
Location
Portland
This is too weird. Carried six 40 lb sacks of dirt in the trunk for 10 miles from the store and the next time I drove it, the ABS and T/C Fail lights came on and wouldn't reset. Drove it like that for a couple of days. Then the next day, all was fine. No warning lights. Been fine since for a week. Didn't see anything obvious looking at the rear suspension. Baffled. Any ideas what happened, is happening?
 

Jeffintampa

Dedicated LVC Member
Joined
Apr 19, 2008
Messages
818
Reaction score
2
Location
Tampa ish
My ABS light comes and goes also. I have cleaned them all sanded with like 800 sand paper till everthing shined and still get a light some times. well more times than not.
 

LSCmuscle

LVC Member
Joined
Jan 11, 2013
Messages
45
Reaction score
5
Location
MI
Are brake shops able to deal with the ABS system on the 1997 Mark VIII?

I sold a guy the very adapter you need. I put in an email to the guy to see if he would be willing to lend it out or sell it. I'll let you know if it turns out.

Eddie,

I received your email and responsed, as I am the guy you sold he adapter to.

Kerrigan,

Unfortunately I'm not able to locate the adapter ever since I've moved. It wouldn't be of use to you though because it doesn't work on the gen 2s. I bought it because I was told it worked for the 97 (which I have), but in all reality it doesn't connect to the harness... $75 bucks wasted on nothing!

I just saw this thread and posted so that you weren't holding out hope for something that doesn't work.
 

Kerrigan

Active LVC Member
Joined
Dec 31, 2011
Messages
69
Reaction score
0
Location
Portland
Thank you! The mystery continues. After two days of not working at all (both ABS and TC lights on,) the car went back into normal operating mode and they haven't come on since ... right after I bought all-around used set! This car continues to baffle me.
 

Jim Knight

Active LVC Member
Joined
Aug 18, 2017
Messages
88
Reaction score
12
Location
North Haven, CT
I swear these cars fix themselves. On mine the steering column wouldn't go in or out when set to Easy Access. And then, suddenly, it did. All on its own. And that's not all.
 
Top