96 Mark VIII ...NO HEAT

squirell

Well-Known LVC Member
Joined
Apr 26, 2004
Messages
347
Reaction score
1
Location
boca raton
Hi Guys,
My 96 Mark is not blowing any heat at all..car runs fairly cool (between O and R on temp gauge in 90 degree plus weather).
Did the self test on HVAC unit and code came up "2"

After this operation I noticed fuse #6 was blown (keyless entry,courtesy lamps,dome lamp switch,memory seat,power mirrors)

(I don't know if the self test had anything to do with it or maybe just coincidence )

Anyway I checked all around the internet and Mark VIII sites and all that came up was blend door 97-98 mark.
I looked for all the fixes and took the dash apart and glove box down ,
but apparently 96 is totally different then 97-98 because nothing was the same as described and on you tube vids.

Any suggestions ?
 

BILLBOATS

Dedicated LVC Member
Joined
Sep 29, 2014
Messages
588
Reaction score
23
Location
Akron
bill boats

Try checking the anti freeze level to be certain its full up to snuff. Low level;can cause no heat inside the car. Rule this out then go on .
 
Last edited:

chris2523

93 Mark VIII
Joined
Nov 8, 2007
Messages
7,911
Reaction score
266
Location
Central MO
1, you're in the VII (7) section, probably by accident.

2, first gens still have a blend door, but it rarely breaks. so i don't know much about it.

3, its no heat at all and not coming out on the defroster right?

4, is it a southern car that someone bypassed the heater core on? i think you bought this car recently.
 

squirell

Well-Known LVC Member
Joined
Apr 26, 2004
Messages
347
Reaction score
1
Location
boca raton
1, you're in the VII (7) section, probably by accident.

2, first gens still have a blend door, but it rarely breaks. so i don't know much about it.

3, its no heat at all and not coming out on the defroster right?

4, is it a southern car that someone bypassed the heater core on? i think you bought this car recently.

opps Thanks for letting me know...just reposted in Mark VIII

no heat at all ...even defrost

I'm sure heat wasn't bypassed , because I have had heat intermittently
and yes ...I got the car a couple of months ago...Thanks
 

Members online

Top